איך בוחרים מקום מומלץ לחתונה?
החלטתם להתקדם לשלב הבא ולמסד את הזוגיות שלכם? שיהיה לכם במזל טוב. במאמר זה נענה על כל השאלות הקשורות לבחירת מקום החתונה המומלץ ואת כל שאר הפרטים הקשורים לכך כמו רשימת מוזמנים, תקציב, קייטרינג, בחירת היום לקיום החתונה ועוד.
תכנון חתונה הוא אינדיבידואלי עבור כל חתונה ויכול לערוך מספר ימים למספר חודשים. משך זמן תכנון החתונה תלוי במורכבות האירוע, כמות האורחים ורמת ההשקעה שאתם שואפים אליה. במידה ואתם מתכננים חתונה קטנה ואינטימית במסעדה תוכלו לגמרי לעשות את כל התכנונים תוך שבוע לשבועיים אך במידה ואתם מתכננים את חתונת החלומות שלכם תהליך זה יכול לקחת גם חצי שנה.
לפני הכל – רשימת מוזמנים
הדבר הראשון שעליכם לעשות הוא לרשום בטבלת אקסל או בוורד את רשימת המוזמנים. תופתעו לגלות שרשימת האורחים שלכם תהיה גדולה יותר ממה שהערכתם מכיוון שהאמא רוצה להזמין את כל המחלקה שלה בעבודה, הדודה רוצה להזמין את החברות שלה, האחים שלכם ירצו להזמין את כל הכיתה וכן הלאה.
לאחר שהכנתם את רשימת המוזמנים תוכלו להתחיל לבדוק אולמות, קחו בחשבון שחלק מהמקומות דורשים מינימום אורחים ולחלק מהמקומות יש הגבלה על כמות המוזמנים.
תקציב עבור החתונה
כמו לפני כל פרוייקט בחיים, יש להחליט על תקציב להפקת החתונה לפי חלוקה לכלל ההוצאות השונות הכרוכות בכך. נסו לא להסתמך על הצ’קים כדי להימנע ממצב בו הצ’קים של האורחים לא יוכלו לכסות את הוצאות החתונה ואתם תתחילו את החיים החדשים שלכם ביחד עם חובות מהחתונה. בנוסף לכך אנו ממליצים לשמור סכום ביטחון נוסף שיכסה על הוצאות לא מתוכננות.
בחירת יום ותאריך לחתונה
נתחיל בזה שימי חמישי בערב, שישי צהריים, תאריכים עגולים או תאריכים מיוחדים (ט”ו באב, וולנטיין, התאריך האחרון בשנה כמו 31.12.2024) הם תאריכים יקרים יותר. במידה והתקציב שלכם מוגבל או שבחירת התאריך לא כל כך משנה לכם כדאי לכם להיצמד לתחילת השבוע. בנוסף לכך כדי שתקחו בחשבון שחתונה בחורף זולה באופן משמעותי לעומת חתונה בעונת קיץ הרותחת.
כלל הברזל הוא לוודא שמראש שהתאריך שבחרתם לא מתנגש עם אירועים נוספים כמו חתונה אחרת הנערכת במקביל, תקופת מבחנים באוניברסיטה, מסיבות סיום של בתי הספר ועוד.
טיפים חשובים לבחירת האולם
1.ודאו שאתם יודעים את כמות המוזמנים מראש: ישנם אולמות שמגבילים במינימום מוזמנים וישנם אולמות אחרים עם הגבלת מוזמנים. ערכו את טבלת המוזמנים כך שתוכלו לדעת בערך כמה אנשים אמורים להגיע לאירוע.
2.התחייבו לאולם האירועים על פחות אנשים: ברגע שהגדרתם מינימום מוזמנים לאולם האירועים אתם חייבים לשלם עליהם גם אם הם הגיעו וגם אם לא. לעומת זאת, תמיד קל להעלות את כמות המוזמנים. השתדלו להתחייב לכמות מוזמנים נמוכה יותר מכיוון שבכל אירוע יש מספר אנשים שלא יכולים להגיע. כלל הברזל הוא להוריד 15% מכמות המוזמנים ובמידה ורוב האורחים מאשרים תוכלו לעלות את הכמות בהתאם.
3.בחרו ביום שנוח לכולם: נסו לוודא מראש איזה יום יהיה נוח לכולם או לפחות לרוב האורחים. בנוסף לכך השתדלו לוודא שתאריך החתונה שלכם לא מתנגש עם פעילויות נוספות.
4. אל תמהרו לחתום על החוזה: אהבתם את האולם ואתם חושבים שזה זה? תראו אירוע בלייב ותראו כיצד הוא מתרחש, תטעמו ממנות הבופה השונות ותראו את איכות המנות. אנחנו ממליצים לכם לקרוא ביקורות באינטרנט ולהתייעץ עם מכרים לפני שאתם חותמים על החוזה. טיפ נוסף שלנו הוא לבדוק שלמקום יש רישיון עסק והוא עומד בכל התקנים הנדרשים כדי שחס וחלילה לא יהיה אסון.
סיכום
ישנם הרבה טיפים שונים לבחירת מקום מומלץ לחתונה. אנחנו ממליצים לכם לקחת את הזמן, לתכנן את החתונה מספיק זמן מראש ולבצע את כל התהליך בנחת ובראש שקט. אחרי הכל חשוב שתהנו מהתהליך כי גם התכנון הוא מרגש ומשמח. צוות המעצבים שלנו מאחל לכם הרבה מזל טוב בחיים המשותפים החדשים.